Nyvässad morakniv; eller en vandring bland val en ångrar

(Nej, inte en nyvässad moralkniv som undertecknads hjärna fick det till när titeln sattes…)

Har ni läst ”Du har ett liv” av Anna Greta Wide? För just nu tror jag att det är precis tvärt om, oavsett när eller hur eller vilken typ av slipad kniv du är… För det är ditt liv, du bestämmer över dina val. Det kanske inte alltid känns som att det är ditt val men handen på hjärtat, var det verkligen någon annan som valde?

Val är lite knepiga… De är inte helt konsekventa. Historiskt menar jag, nyckfulla små busfrön är vad de är. Det som känns rätt ena dagen kan utan större situationsförändringar vara fel den andra. För dagsformen påverkar omdömet så väl som uppfattningen om verkligheten. Jag upplever att det framförallt är intellektet som varierar, jo det kan vara olika från dag till dag! Som igår; igår hade man kunnat kallat mig en smörkniv. Det hade varit en skymf mot alla smörknivar trots att de aldrig ens sett ett slipjärn. Å andra sidan hade det kanske varit trevligt för smörknivar runt om i världen att få veta att en smörkniv kan vässas… För idag; idag är jag en nyvässad morakniv.

Eftersom framtiden är oviss hade det varit dumt av gårdagens smörknivar att förskjuta mig. Ja, eller…?

En morakniv behöver inte längre komma från Mora, tack vare en förändrad syn på av produktspecifikationer.

Get it?

Så allt är faktiskt j*vligt relativt och klart som f*n man får ångra sig, inget är ju beständigt. Inte våra val, inte vår allmänbildning, inte heller vår förmåga att se logik/ dra slutsatser. För allt beror på valen vi gjorde igår, så idag är jag en erfarenhet rikare.

Annonser

kommentarer?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s