Vandalism eller nirvana

Lämnar lägenheten denna strålande regniga morgon och bestämmer mig för att låta Kurt Cobains ljuva röst ljuda genom tomrummet mellan mina tinningar. För en gångskull lyckas jag få med riktig stadsutrustning, passande till himlens tårar: ett paraply.

Lagom till att jag kliver av pendeln, varit inom coop för sedvanlig havremjölk till veckans alla kaffepauser, promenerar jag sluttningen ner mot kontorsingången. På vägen möts jag av moderaternas valaffisch. Där står med stora orangea, vänliga bokstäver: 140 000 nya bostäder. Ett vallöfte som heter duga – varför jag också tittar två gånger på mannen som poserar med tjock mage och glatt flin.

Det är Sten Nordin, mannen med förbifarten. Jag känner ett starkt behov av att vandalisera avbilden av hans anlete. Att promenera med paraply försätt med stålspets är inte alltid helt opraktiskt, men jag hindrar mig. Jag är ca 50 meter från kontorsdörren, om någon ser mig – ser mig gå in genom dörren. Då blir det kanske problem…

Nirvanas senpubertala raseri fortsätter vibrera in genom trumhinnorna medens jag promenerar in genom kontorsdörrarna och låter mina sabotageimpulser successivt sjunka i takt med att jag klättrar upp för trapporna. 

Jag förespråkar sällan – läs aldrig – förstörelse. Främst för att det strider emot min övertygelse om att alla och allt bygger på varandra. Inget blir bättre utan det andra, det är så jorden är uppbyggd. Se bara på vår biologiska mångfald där områden som utsätts för skiftningar eller förändringar förlorar sin naturliga funktion i närmiljön. Dessutom leder förstörelse till ett överflöd av sopor eftersom man ofta till alltid ersätter det som har gått förlorat, så vi står med multipla högar av skräp och ett ökat tryck på onödig produktion av det nya. 

Så jag biter mig i stället i läppen och tänker dela med mig av ett mer konstruktivt sätt att hantera meningsskiljaktigheter (minst sagt aktuellt iom Limhamn…). Låt oss tillsammans ropa, skrika, vråla. Håll till godo: https://www.youtube.com/watch?v=lm9bU6nuH2w

Annonser

kommentarer?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s