Snaps av johannesört.

De senaste julfesterna har pappa serverat snaps som han har kryddat med johannesört. Och den har blivit så god! Jag var ju bara tvungen att prova själv.

image

image

image

image

image

Johannesört känner du igen på prickarna på blad och kronblad. Vill du vara säker på att du har hittat rätt kan du pressa blomman mellan fingrarna. Blir du då lilaröd har du med all sannorlikhet hittat rätt.

För att krydda snapsen behöver du drygt 1 dl blommor. jag har blandat knoppar, blommor och överblommat. Häll över brännvinet så att blommorna badar och låt stå ett 3-4 dagar. Sila sedan bort blommorna och slå på med brånnvin till önskad smak.

Färdigt.

Annonser

kommentarer?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s